Aquaflock Pelyhesítőszer 1kg

Cikkszám: PLH110
Ár: 5 900 Ft

Pelyhesítőszer 1l

A medenceápolás során figyelmet kell fordítani a lebegő szemcsék eltávolítására is.

A medence vize többféle hatásra is zavarossá válhat. Legtöbbször nagyon kis méretű lebegő szemcsék okozzák a zavarosságot.

A rendkívül hatásos folyékony pelyhesítőszer a legapróbb, normál esetben nem szűrhető szemcsékkel együtt nagy pelyheket képez. Ezeket a homokszűrő visszatartja, és onnan a visszaöblítéskor eltávolíthatók.

Alkalmazás: Hozzáadás előtt okvetlenül állítsa be a medence vizének pH-értékét 7,2 és 7,4 közé.
Járó keringető szivattyú mellett öntsön lassan 200 ml tömény pelyhesítőszert a szkimmerbe, majd kapcsolja ki 15 percre a szűrőberendezést.
Ezt követően járassa a szűrést, míg meg nem szűnik a zavarosság, vagy szükségessé nem válik a visszaöblítés. Szükség esetén ismételje meg az egész folyamatot.

Tudnivalók: Csak homokszűrővel felszerelt berendezésekhez alkalmas. Ha nem kielégítő a pelyhesítés, ellenőrizze és szükség szerint korrigálja a pH-t, esetleg ellenőrizze a homokszűrőt is (elöregedett szűrőkvarc, összecsomósodások, homokhiány).

Ezen kívül szerves szennyezések is okozhatnak zavarosságot, amelyeket csak lökésszerű gyors fertőtlenítéssel (klórral vagy aktív oxigénnel) lehet eltávolítani.