Kántorjánosi
Kántorjánosi
Meggy
Szállítás: Szabadgyökérrel
Csoport: Gyümölcsfa, Meggyfa
Érési idő: Június végén, július elején érik.
Gyümölcs: Nagy, átlagos tömege 5-6 g, 20-22 mm átmérőjű, enyhén lapított gömb alakú.
Húsa kemény, lédús, közepesen festő levű, kellemes ízű gyümölcs, színe piros. Friss fogyasztásra és feldolgozásra is alkalmas.
Héjának színe bordópiros.
Növekedés: Fája középerős növekedésű, ágrendszere szétterülő, sűrű.
Felkopaszodásra hajlamos, ezért rendszeres metszést igényel.
Termőképesség: Korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem, késői virágzása miatt a fagyokra kevésbé érzékeny.
Porzófajták: Öntermékeny, jó pollenadó fajta.