Klór tabletta (Tartaklór) 1 kg

Cikkszám: CLT010
Ár: 4 550 Ft

Klór tabletta (Tartaklór) 1 kg

A hosszantartó tabletta kiváló megoldás a fürdőmedence vízének kezelése során.

Hosszan ható klór tabletta- Chlordepot tabs 1 kg 90%

A szabad klór optimális értéke a medencében 0,3-0,6 mg/l.

Minden adagolásnál először a pH-értéket ellenőrizzük és adandó alkalommal újra be kell állítani. A pH érték elváltozása például erős napsütésben savas lesz, és a napkrém is előidézheti.

Lassan oldódó, mészmentes, pH-stabil, nagyméretű tabletták 90% aktív klórtartalommal. Hatásukat úgy fejtik ki, hogy oxidálják az úszómedence vizében lévő összes szennyeződést és mikroorganizmust. Kemény vízhez is kiválóan alkalmasak. Legjobban folyamatos klórozásra használhatók (távollét idejére is).

A Chlordepot Tabs tablettákat semmi esetre se dobja be közvetlenül a medencébe (fehérítő hatás!), hanem tegye a szkimmerbe, vagy használjon úszó adagolót.

Adagolás: a Chlordepot tabs használata előtt célszerű az úszómedence vízében a klórtartalmat hagyományos klórozó szerrel 0,5 mg/l-re beállítani. A medencevíz 20 m3-ére számítva egy Chlordepot tabletta elegendő ahhoz, hogy az így beállított klórtartalmat 1-2 hétig fenntartsa.

A tényleges hatóanyag-fogyasztás az időjárási viszonyoktól és a fürdési gyakoriságtól függ. Minden vízkezelő szer akkor hatékony igazán, ha az úszómedence vizének pH-ja a 7,2 és 7,4 közötti optimális tartományban van.

Ha tartós algamentesítést ill. a szűréshez tartós pelyhesítést kívánnak elérni, akkor a kezelésre a Chlor Multitabs tabletták vagy a Multiblock használata ajánlható.