Római mogyoró
Corylus avellana Római mogyoró
Étkezési mogyoró
Csoport: Cserje, Díszcserje
Növekedés: 3-5 m magasra növő lombhullató mogyoró cserje.
Jellemzői: Bokra erős növekedésű, félig feltörő, korán termőre forduló fajta.
A fajtát kiváló minőségű terméséért és finom, kerekded, könnyen törhető héjú mogyorójáért kedvelik, amelyet frissen fogyasztásra, pörkölésre vagy feldolgozásra is használnak.
Augusztus végén, vagy szeptember elején érik.Szeptember első felében érik.
A megfelelő porzás és terméshozam érdekében másik fajtát ültessünk mellé.
Pollenadó: Cosford
Vízigény: Közepes, az öntözést meghálálja.
Talajigény: Átlagos kerti talaj megfelelő.
Fényigény: Napos, félárnyékos helyet kedveli.
Télállóság: Nem fagyérzékeny.