Szegedi Mamut
Szegedi Mamut
Kajszibarack
Szállítás: Szabadgyökérrel
Csoport: Gyümölcsfa, Sárgabarack
Érési idő: Július közepén szedhető.
Gyümölcs: Nagy vagy igen nagy 55-65 g tömegű, lapított tojásdad alakú. Húsa narancssárga, kemény, rostos, lédús, nagyon ízletes. Világos narancssárga színű, enyhén molyhos héjú.
Friss fogyasztásra és házi feldolgozásra egyaránt kiváló gyümölcs.
Magbaváló, magbele édes.
Növekedés: Ágai eleinte felfelé törőek, később a termés súlyának következtében szétterülő, félgömb alakú lesz.
Fája középerős növekedésű, koronája ritka.
Termőképesség: Jó termőképességű, de későn fordul termőre. Önmeddő.
Porzófajták: Magyar kajszi, Ceglédi bíbor, Ceglédi Piroska