Klór/pH tesztkészlet

Cikkszám: VEL104
Ár: 5 350 Ft

Klór/pH tesztkészlet alkalmazása

Készlet tartalma: teszter, és 2 x 20 db (PhenolRed és DPD No. 1) tabletta.

Kétoldalas teszter, amelynek az egyik oldala a PH értéket (ideálisan 7,2-7,6 között), a másik oldala a klórtartalmat (0,3 és 0,6 között legyen) méri.
Az elszíneződések pontosan mutatják a PH értéket és a szabad klór tartalmat, a fentitől eltérő értékeknél vegyszeres kezelés szükséges.

A pH-érték a víz savas, illetve lúgos kémhatását méri, értéke 0-tól 14-ig terjed. A tiszta, 20 Celsius-fokos víz pH-értéke 7. A fürdés szempontjából akkor megfelelő a víz, ha a lehető legjobban megközelíti a könny átlagos pH-értékét, azaz a 7,4-et (vagyis 7,2-7,4 között mozog).
A víz pH-értékét könnyen megmérhetjük kis analizálókészlet segítségével, majd a mérés eredményétől függően emelő ARCANA mypool pH+, illetve csökkentő pH- adalékanyagot tehetünk hozzá.

A szabad klór optimális értéke a medencében 0,3-0,6 mg/l. A klórértéket 0,1-el megemeli, 10m3 medencéhez 100g chlorqiuck (gyorsklór) adagolandó.

Minden adagolásnál először a pH-értéket ellenőrizzük és minden adandó alkalommal újra be kell állítani. A pH érték elváltozása például erős napsütésben savas lesz, és a napkrém is előidézheti.