Harcot
Harcot
Kajszibarack
Szállítás: Szabadgyökérrel
Csoport: Gyümölcsfa, Sárgabarack
Érési idő: Július közepén, végén szedhető.
Gyümölcs: közepes méretű, 35-40 g tömegű, kissé lapított alakú. Húsa narancssárga, kemény, rostos, kellemesen aromás ízű. A gyümölcshéj narancssárga, a napos oldalon kárminpirosra színeződik.
Friss fogyasztásra és házi feldolgozásra egyaránt kiváló gyümölcs.
Magbaváló, magbele édes.
Növekedés: Fája közepes növekedésű, előbb felfelé törő, majd kissé szétterülő koronát nevel.
Termőképesség: Korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem. Sharka vírussal szemben rezisztens. Önmeddő
Porzófajták: Ceglédi Piroska, Gönczi magyar, Magyar kajszi.